Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson är en internationellt erkänd kock och opinionsbildare inom kostfrågor som har överraskat världen med sin utomordentliga förmåga att mixa kulinariska influenser från olika kulturer.

Marcus adopterades från Etiopien vid tre års ålder och växte upp i Göteborg. Redan som 24-åring väckte Marcus Samuelsson uppmärksamhet på den skandinaviska restaurangen Aquavit på Manhattan i New York. Under sin tid som verkställande chef där erhöll han upprepade fyrstjärniga betyg i Forbes och två imponerande trestjärniga omdömen från New York Times. Han är därmed den yngste kock som någonsin mottagit en sådan utmärkelse.

 
 
 


Marcus fortsätter att bryta ny mark genom att förena olika geografiska områden och deras respektive mattraditioner samtidigt som hans egen unika stämma gör sig hörd i den allt rikare konversationen kring mat och kultur. En samling framgångsrika kokböcker har lett till en rad utmärkelser från New York Times, Washington Post och Chicago Tribune.

Marcus Samuelsson har uppträtt i ett flertal mediesammanhang. Att notera är att han slog 21 andra kockar i den andra säsongen av tv-tävlingen Top Chef Masters på Bravo och därmed vann 115 000 dollar till UNICEF:s Tap Project.

Han har även haft äran att få vara Obamas kock i samband med en statsmiddag för 400 gäster. Tillsammans med Michelle Obama, som är mycket engagerad i hälsosam mat, har Marcus också tagit fram och serverat en nyttigare skollunch till amerikanska barn. Han har också nyligen lagat mat tillsammans med Michelle i Good Morning America.

Idag är Marcus fortfarande baserad i New York med främsta fokus på sin kändistäta krog Red Rooster i Harlem på Manhattan. Han syns ofta internationellt, framförallt på twitter, men även på släktbesök i Etiopien. I Sverige gästar han sina restauranger Norda Bar & Grill på Clarion Hotel PostAmerican Table på Clarion Hotel Sign samt Eatery Social Taqueria på Clarion Hotel Malmö Live, men självklart också restaurangerna inom Kitchen & Table. 
 
 

Dela med dig